Wednesday, 29 January 2014

nota buat diri

"Alhamdulillah, yang penting takde gagal".
hmm. statement pujuk diri.
patutnye cakap kat diri ni, "tahniah, anda telah gagal".

gagal untuk maintainkan prestasi.
gagal untuk bahagikan masa.
gagal untuk bagi prioriti.

beza sangat perasaan bukak results sem lepas & sem ni.
tapi kite akan dapat results sebanyak mane yang diusahakan lah kan.

tapi mmg da dpt agak yang sem lepas tk dpt nk perform sgt.
satu, sebab credit hours sikit. bile tak banyak subjects patutnye lg dpt focus,
tapi ni sebaliknye. i tend to perform better when there are more subjects.
dua, sebab personally rasa yang subjects sem lepas tak brape interesting.
so focus dlm class tu kureng.
tiga, mungkin btol cakap mereka, perlu kurangkan aktiviti & penglibatan luar class. :(

tak payahlah nak sedih sgt. gagal sekali tak bermakna gagal selamanya.
masih ade peluang untuk perbetulkan.
sem depan mungkin last long sem.
subjects pulak banyak.
moga dapat sedarkan diri & go back on track to work harder.
get back up, reflect, and rectify what has gone wrong. nevertheless, Alhamdulillah..
mohon doa dari semua.
salam.

No comments: