Thursday, 18 September 2014

a childhood wish

Dari kecik lagi, Bik Misa (my aunt) yang dah kerja at a Japanese travel agency dari dulu lagi, memang slalu ajak pegi Japan. Iqah (my cousin) and myself pun memang beriya dari dulu nak ikut bibik, tapi masa, duit and status as a full-time student jadi penghalang.

Tapi tak sangka angan-angan kitorang dari kecik dulu bakal jadi kenyataan, very soon. Alhamdulillah, dua-dua baru je graduated from a bachelor's degree. Sorg UTM, sorg UIA. So sementara masih belum cari kerja or sambung masters, and tengah tunggu official graduation, ni jelah masa yang perrrfect plus kebetulan bik misa pun kene pegi sana lagi for work purposes. Actually nak pegi in bigger group tapi last minute diorg terpaksa pull off from the plan. So in the end, kita bertiga je yang akan pegi. Tu pun during the daytime bibik kena pegi elsewhere for her work, so kita dua akan jalan-jalan sendiri and explore Japan by our own. excitednyaaaaaa. :D

Flight insyaAllah Sabtu malam (20/9) and balik sini balik (29/9). Naik Japan Airlines. Doakan keselamatan kami berdua okay. First time ni nak travel negeri orang without parents. Hee. And nak travel jauh ni.. Mintak maaf salah silap. InsyaAllah selamat pegi, selamat pulang. Ameen. :)

Astaudi'ukumullah
Aku titipkan kalian kepada Allah.

Assalamualaikum.

No comments: